Projekt "KUMSTVO"

Projekt "KUMSTVO" se odnosi na pomoć djeci iz mnogobrojnih i siromašnih obitelji, a prvenstveno siročadi. Ovu djecu se šalje u školu plaćajući im školarinu koja za jednu godinu iznosi 120 eura i može se platiti u dva navrata - za prvo i drugo polugodište. Osoba ili obitelj koja želi pomoći jednom ovakvom djetetu može sama izabrati kakvo dijete želi - iz osnovne ili srednje škole, dječaka ili djevojčicu... Tijekom školovanja obitelj dobiva podatke o djetetu i njegovom napretku te ukoliko želi postoji mogućnost osvarivanja prisnijeg kontakta dopisivanjem ili, ponekad, putem e-maila.

Ako ste se odlučili na ovu vrstu pomoći, navedeni iznos potrebno je uplatiti na:

Udruga "Kolajna ljubavi"
K.Branimira 24, Imotski

Broj računa: 2340009-1110344443 (PBZ)

Opis plaćanja: Kumstvo

Poželjno je da svoju nakanu potvrdite na mail: kolajna.ljubavi@gmail.com kako biste što prije dobili sve podatke o djetetu.






Kumstvo, Grace Haule

Njezino ime je Grace Haule. Rođena je 2. veljače 2002. I mama i tata su joj umrli. Grace ima dvije sestre i jednog brata i skrb o njima je preuzela baka, koja je nažalost stara i bolesna, stoga nije u mogućnosti odgajati djecu. Al, nekako se snalaze. Djeca dosta rade i pomažu baki kako bi i sebi i njoj barem malo olakšali ionako težak život. Grace ide u 2. razred osnovne škole i jako voli učiti i ići u školu. Baka je presretna što će jedna obitelj pomoći njenoj unučici. Šalje najljepše pozdrave i blagoslove. Nema što ponuditi kao zahvalu, osim molitvi za dobročinitelje svoje obitelji.



Skrb o Grace preuzeli Zdenka i Željko Pavić.